Дан службе Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске и 24 године постојања и рада ове институције обиљежен је 24. јуна на скроман и достојанствен начин, одржавањем Свечане сједнице Управног одбора Фонда ПИО. Свечаности су поред гостију присуствовали и предсједница Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић и министар рада и борачко-инвалидске заштите, Миленко Савановић.

Обиљежавање Дана службе била је прилика да се сагледају резултати рада и пословања у претходних годину дана. Истакнут је напредак у свим областима рада, посебно у рјешавању захтјева за остваривање права, редовности и приоритету у исплати пензија, постигнутих преласком на буџетски начин исплате, почев од јануара ове године. То је према ријечима предсједнице Владе, допринијело потпуној сигурности у исплати пензија за преко 253 хиљаде пензионера.

rsz_p6241112

Поводом Дана службе најзаслужнијим појединцима из свих организационих дијелова  Фонда, филијала и Сектора, за постигнуте резултате и допринос у унапређењу рада  директор Фонда Младен Милић додијелио је  захвалнице. За најбољу филијалу, по основу остварених резултата и примјени политике интегрисаног система менаџмента, поново је проглашена филијала Требиње. Ресорном министру рада и борачко-инвалидске заштите Миленку Савановићу за свеукупну подршку у раду Фонда ПИО уручена је Плакета, а предсједници Владе Жељки Цвијановић за изузетно залагање и допринос у јачању стабилности пензијског система и Фонда ПИО, Златна плакета.