Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Срспке (Фонд ПИО) обавјештава кориснике породичне пензије да je за дјецу на редовном школовању, студенте, старосне доби од 19-26 година (3.567 корисника) потврду о редовном школовању обавезно доставити, најкасније, до 23. октобра 2016. године.

Фонд ПИО позива кориснике породичне пензије са пребивалиштем у Републици Српској да потврду о редовном школовању доставе у најближу пословницу Фонда ПИО, а корисници ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би исплата пензије могла бити настављена несметано.

О обавези достављања потврде о школовању корисници породичне пензије обавијештени су и путем писане поруке на чеку о исплати пензије за август и септембар 2016. године.
У случају недостављања потврде о редовном школовању, у наведеном року, сматра се да се дијете-корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате пензије.

У оквиру законског поступања и спровођења трајне акције “Стоп преварама до пензије поштено” Фонд ПИО ће за достављене школске потврде извршити провјеру код факултета, као издаваоца тог документа.