Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске (Фонд ПИО) успјешно је  прошао ресертификациону провјеру у складу са захтјевима  стандарда ОHSAS 18001: 2007, који представља систем управљања заштитом здравља и безбиједношћу  на  раду.

Провјера  је извршена 28. и 29. новембра 2016. године на локацијама  филијала Бијељина и Добој и Централне службе и  том приликом  није констатована ни једна неусаглашеност система са захтјевима стандарда.

Успјешном ресертификационом провјером Фонд ПИО је доказао потпуну усаглашеност система са усвојеном документацијом и захтјевима овог стандарда и тиме  обновио важност  сертификата стандарда ОHSAS 18001:2007 за наредне три године.

Ресертификационој провјери стандарда, за који је Фонд први пут сертификован децембра 2013. године, прeтхoдили су квалитетан рад зaпoслeних нa пољу oбукa зa бeзбjeдaн и здрaв рaд, oбука интeрних прoвjeрaвaчa кao и рeдoвнe и квaлитeтнe интeрнe прoвjeрe. Нa oвaj нaчин Фoнд ПИO је пoкaзao опредијељеност и посвећеност значају бригe зa бeзбjeднoст и здрaвљe зaпoслeних и стрaнaкa кao и бeзбjeднoст  рaднoг oкружeњa.

Ресертификациону провјеру извршила је компанија MSC (Management Systems Certification) д.o.o. Београд, која је акредитована од стране Акредитационог тијела Србије са циљем обављања активности провјере, оцјењивања и сертификације различитих система менаџмента.

Реиздавање сертификата ОHSAS 18001:2007 Фонду ПИО услиједиће у наредних 15 дана.