Колегијум директора Фонда у ширем саставу одржао је, 23.12.2016. године, 41. сједницу, по први пут видео линком. Стална улагања и развој у интегрисани информациони систем Фонда, омогућили су несметано учешће у раду данашње сједнице деветнаест чланова Колегијума, на шест локација у сједиштима филијала и Централне службе.

Несумњиво је да ће оваквим начином рад Фонда ПИО бити у значајној мјери унапријеђен, што ће се одразити на побољшање ефикасности и економичности уз смањење трошкова пословања. Трошкови годишњег закупа линка и лиценци ће се у потпуности отплатити одржавањем свега три сједнице видео линком. До сада је Фонд годишње одржавао десет сједница Колегијума директора у ширем саставу, а сада ће бити у могућности да несметано одржава сједнице оваквог типа, уколико је потребно, и свакодневно. Поред Колегијума директора, на овакав начин могуће је одржавати и сједнице Управног одбора, Фонда ПИО, затим стручне-секторске и друге састанке, обуке, презентације и сл.

У циљу даљег унапређења пословања, побољшања квалитета пружених услуга, ефикасности, економичности и тимског рада план је да се сједнице Колегијума директора у ширем саставу, у наредном периоду, одржавају једном седмично.

Колегијум директора у ширем саставу на 41. сједници је разматрао и усвојио:

  1. Записник са претходне сједнице;
  2. Анализу реализације Плана рјешавање неријешених захтјева за остваривање права на пензију и поновно одређивање пензије у току 2016. године;
  3. Нацрт Политике управљања финансијском имовином Фонда;
  4. Информацију о разлозима настанка преплаћених износа пензија за октобар и новембар 2016. године;
  5. Нацрт Правилника о измјенама и допунама Правилника о рачуноводству и рачуноводственим политикама Фонда;
  6. Информацију о степену реализације препорука по извјештајима интерне ревизије за период 01.08.-30.11.2016. године;
  7. Нацрт Правилника о заштити од пожара;

Колегијум се упознао са Извјештајем о анализи повратних информација о оцјени задовољства обвезника, осигураника и корисника услугама Фонда у 2016. години.