Међународни савјетодавни дани између Фонда ПИО Републике Српске, Федералног Завода ПИО/МИО и Републичког фонда ПИО Србије одржани у Тузли, у организацији Федералног завода ПИО/МИО, успјешно су окончани. Савјетодавци ова три фонда за пензијско и инвалидско осигурање, пружали су правну помоћ, информације и упутства осигураницима и корисницима права на пензију са подручја Бијељине, Добоја и Тузле, односно рубних подручја Србије, Републике Српске и Федерације БиХ, који су остварили или су у поступку  остваривања право из области пензијског и инвалидског осигурања, а радили су односно имају остварени стаж осигурања у једној од наведених држава.

Савјетодавци су примили више од 40 осигураника и корисника који су, најчешће, имали  проблеме са утврђивањем стажа у Србији и питањима у вези с тим, као о су дуго трајање у поступку рјешавања сложенијих захтјева, односно свих проблема у остваривању неког од права из пензијског и инвалидског осигурања. Поред тога, представници ова три фонда су размијенили информације у вези са процесима рада служби за рјешавање о правима, законских рјешења, рокова рјешавања, итд. Оставарени су контакти и размијењени  подаци за непосредну комуникацију између извршилаца, што пружа веће и боље могућности  рјешавања, а посебно сложенијих захтјева, чије рјешавање понекад траје дужи временски рок, посебно у поступцима потврде стажа.

Специфичност и предност савјетодавних дана уз непосредан контакт осигураника и корисника права са савјетодавцима запосленим у фондовима за пензијско и инвалидско осигурање, посебно на подручју филијала које су у пограничном подручју између БиХ-РС и Србије, као држава, потврдила се још једном у пракси. На крају савјетодавних дана представници ова три фонда договорили су интензивнију сарадњу између носилаца осигурања на свим пољима, а све у циљу максималног задовољства корисника права и осигураника у Србији, Републици Српској и Федерацији БиХ.