На 29. редовној сједници Управни одбор Фонда разматрао је и усвојио Правилник о исплати погребних трошкова за умрлог корисника пензије и Измјене и допуне Плана набавки за 2017. годину.

Поред тога, Управни одбор је упознат са Информацијом о степену имплементације интегрисаног информационог система Фонда и система за управљање електронским документима (EDMS), те Извјештајем о ревизији финансијских извјештаја Фонда за период 01.01-31.12.2016. годину у коме је Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске дала позитивна мишљења на финансијско пословање и усклађеност са законским прописима, без иједне дате препоруке.

Управни одбор је истакао да су извјештаји са позитивним мишљењима Главне службе ријеткост у нашој пракси, будући да је свега седам органа/организација добило позитивна ревизорска мишљења за 2016. годину. Позитивна мишљења на финансијско пословање и усклађеност са законским прописима, без иједне дате препоруке одражава законит, ефикасан и максимално економичан приступ у раду и располагању финансијским средствима у пословању Фонда. Посебно је истакнута улога менаџмента на челу са директором Фонда у позитивним ревизорским мишљењима, али и веома квалитетна, на високом нивоу остварена, међусобна сарадња са Управним одбором и Министарством рада и борачко-инвалидске заштите које врши надзор над радом Фонда.