Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске (Фонд ПИО) 02.06.2017. године успјешно је  прошао надзорне провјере система менаџмента квалитетом у складу са захтјевима  новог система стандарда ИСО 9001:2015.

Провјера је од стране водеђих провјеравача SGS извршена на локацијама Централне службе Фонда у Бијељини, филијале Бања Лука и филијале Приједор и том приликом није констатована ни једна неусаглашеност. Фонд ПИО  је успјешно продужио важење сертификата за наредни период и демонстрирао свијест о важности управљања квалитетом као и континуитет у пословању. У надзорној провјери Фонд ПИО је доказао усаглашеност система са усвојеном документацијом и захтјевима стандарда.

Сертификациону провјеру је извршила компанија SGS Женава представништво Београд. SGS је водећа свјетска компанија за контролу, верификацију, испитивање и сертификацију, која је призната као глобални субјект за квалитет и интегритет. Компанија SGS, са више од 75.000 запослених, послује у виду мреже са преко 1.500 представништава и лабораторија широм свјета, док београдска канцеларија SGS, која покрива подручје Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске и Словеније, има више од 800 клијената.