Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске (Фонд ПИО) успјешно је  завршио прву надзорну провјеру стандарда ОHSAS 18001:2007, који представља систем управљања заштитом здравља и безбиједношћу  на   раду. Провјера  је извршена 22. и 23. новембра 2017. године на локацијама Централна служба, филијала Требиње и филијала Источно Сарајево и том приликом није констатована ни једна неусаглашеност система са захтјевима стандарда.

У поступку провјере Фонд је доказао потпуну усаглашеност система са усвојеном документацијом и захтјевима стандарда, те продужио важење сертификата. Oвaквoј оцјени  прeтхoдила  су обимна припрема и ангажовање зaпoслeних нa пoљу oбукa зa бeзбjeдaн и здрaв рaд, oбука интeрних прoвjeрaвaча кao и рeдoвнe и квaлитeтнe интeрнe прoвjeрe. Нa oвaj нaчин Фoнд  је пoкaзao  вaжнoст бригe зa бeзбиjeднoст и здрaвљe зaпoслeних и стрaнaкa, кao и бeзбjeднoст рaднoг oкружeњa.

Надзорну провјеру извршила је компанија Management Systems Certification д.o.o. Београд која је акредитована од стране Акредитационог тјела Србије са циљем обављања активности провјере, оцјењивања и сертификације различитих система менаџмента.

Подсјећамо, Фонд ПИО за стандард ОHSAS 18001:2007 је сертификован 2013. године. У свом раду и дјеловању примјењује интегрисани систем менаџмента квалитетом, којег поред овог сертификата чини и сертификат ISO 9001:2015 – систем менаџмента квалитетом  и сертификат за систем безбиједности информација ISO /IEC 27001:2013.