Делегација Фонда ПИО Републике Српске коју је предводио директор Младен Милић са сарадницима одржала је 23. новембра у Београду састанак са делагацијама Републичког фонда ПИО Србије на челу са директорком Драганом Калиновић и Завода за социјално осигурање коју је предводио директор Зоран Пановић.

Делегације два Фонда и Завода разговоарале су о унапређењу пословно-техничке сарадње, измирењу међусобних обавеза по основу одштетних захтјева, размјени података о преминулим корисницима права, размјени податак о осигураницима, убрзању поступка потврда стажа и другим актуелним питањима.

На састанку је донесено низ закључака који имају за циљ унапређењу пословно-техничке сарадње, повећање ажурности и подизање квалитета пружања услуга  у циљу максималног задовољства осигураника и корисника права оба Фонда.

Подсјећамо Фонд ПИО Републике Српске врши исплату пензија за 19.500 својих корисника са пребивалиштем у Србији док Републички Фонд ПИО Србије  врши исплату за 11.700 својих корисника са пребивалиштем у Републици Српској, а велики број осигураника из Републике  Српске је запослен  у Србији као што је и велики број осигураника из Србије запослен у  Републици Српској.