Колегијум директора Фонда у ширем саставу одржао је 26.04.2018. године 54. сједницу, на којој је разматрао:

– Рад организационих дијелова Фонда у складу са усвојеним плановима и програмима рада, са посебним освртом на рад филијала, као првостепених органа рјешавања о правима.

Анализирано је, детаљно, извршење послова у области рјешавања захтјева за остваривање права и учинак у свих шест филијала Фонда, у погледу рјешавања првих и захтјева за поновно одређивање пензије, матичне евиденције, замјене привремених у коначна рјешења, поступака прерачуна, извршења рјешења другостепеног органа и др. питања, што за циљ има остварење планских задатака и унапређење пословања Фонда, у смислу додатног побољшања ажурности, ефикасности и квалитета услуга које Фонд пружа осигураницима и корисницима.

Такође, размотрен је и анализиран рад Фонда у секторима  финансијских послова, правних и општих послова, контроле обрачуна, евидентирања прихода и јавних набавки као и рад и учинак филијала у овим сегментима.

Колегијум директора Фонда у ширем саставу усвојио је низ закључака чије спровођење за циљ има унапређење пословања, повећање ажурности, ефикасности, економичности и квалитета пружених услуга.