У периоду од почетка јануара па до маја ове године Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске вршила је финансијску ревизију Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за период 01.01-31.12.2017. године.

У објављеном извјештају о проведеној финансијској ревизији, Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, за период 01.01.-31.12.2017. године је добио позитивна мишљења о финансијским извјештајима и усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима.

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске као једна од највећих институција Републике Српске са изузетно сложеним системом пословања пословница у 54 општине, шест филијала и централне службе по други пут заредом (за 2016. и 2017. годину) добија позитивно мишљење о свом финансијском и пословању усклађеном са законским прописима.

Позитивни извјештаји Главне служба за ревизију јавног сектора Републике Српске потврда је системског и тимског рада у складу са законском регулативом и међународним рачуноводственим стандардима у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске. Истовремено, то је и обавеза за све запослене да наставе са сталним побољшањем квалитета рада и унапређења пословања примјењујући савремене методе и технологије.

Брз, оперативан, правовремен и квалитетан сервис за преко триста хиљада осигураника и двијестотинешесдесет хиљада корисника права, циљ је свих запослених у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.

Позитивним мишљењима ревизије, те егзактним мјерењима задовољства осигураника и корисника права услугама Фонда потврдило се да је Фонд једна од најефикаснијих иснтитуција Републике Српске, што га сврстава у ред модерног сервиса грађана у јавној управи.