Поводом 28. јуна, двадесетседам година постојања и рада Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске и Дана службе у Бијељини је одржана сједница Управног одбора на којој су презентовани остварени резултати ове за Републику Српске веома битне институције.

Протекла година је година у којој је Фонд ПИО забиљежио најбоље резултате у току свог рада и постојања. Поред резултата остварених у погледу рјешавања о правима и смањењу рокова вођења управних поступака, ажурирању матичне евиденције, уштедама у свим сегментима пословања, унапређења пословања кроз економичност и ефикасност, побољшања квалитета пружених услуга, успјешној борби против свих преварних облика у процесу остварења права, настављен је позитиван тренд побољшања структуре корисника права и кадровске структуре запослених, као и степен задовољства корисника услуга.

Круну успјешног пословања једне од највећих институција Републике Српске представља трећи пут заредом позитиван извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске без иједне препоруке.

Поводом 28. јуна – Дана службе,  најистакнутијим појединцима за остварене резултате и допринос у раду Фонда ПИО додијељене су пригодне захвалнице, а као најбоља филијала у погледу остварених резултата, по пети пут признање је добила филијала Требиње.

Сједници Управног одбора поводом Дана службе претходила је VIII редовна сједница Управног одбора на којој су разматране тачке Дневног реда:

  • Усвајање Записника са VII редовне сједнице Управног одбора Фонда одржане у Бања Луци дана 10.04.2019. године и преглед реализације одлука и закључака донијетих на тој сједници,
  • Презентација кључних показатеља пензијског система Републике Српске,
  • Презентација статистичких показатеља рјешавања о правима у Фонду ПИО у периоду 2011-2019. године,
  • Упознавање са Извјештајем Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за период 01.01 – 31.12.2018. године, и
  • Приједлог мјера за побољшање материјалног положаја корисника права Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.