Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске обавјештава да је за кориснике породичне пензије-дјецу на редовном школовању потребно доставити потврду о редовном школовању, за школску 2019/2020. годину како би се исплата пензије вршила редовно и без прекида. За кориснике породичне пензије, дјецу старосне доби 15-19 година (1.301 корисник) рок за достављање потврде о редовном  школовању био је 20. септембар 2019. године, те се ови корисници позивају да у накнадном року до 24.10.2019. године Фонду ПИО доставе школску потврду.

За кориснике породичне пензије, студенте, дјецу старосне доби 19-26 година (2.131 корисника), потврду о редовном школовању потребно је доставити до 24. октобра 2019. године.

Фонд ПИО позива кориснике породичне пензије да благовремено доставе школске потврде у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике са пребивалиштем у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла вршити редовно.

 О обавези достављања потврде о школовању Фонд  је кориснике  обавијестио  и путем писане поруке  на чеку приликом  исплате пензије за август и септембар 2019. године.

Недостављање  потврде о редовном школовању, у наведеном року, представља да се  дијете-корисник породичне пензије више не налази  на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате пензије.

У оквиру  законског поступања, за достављене  школске потврде, Фонд ПИО задржава право да изврши провјеру исправности код школе или факултета, као издаваоца тог документа.