У Фонду за пензијско и инвалидско осигурање (Фонд ПИО) у току је реализација Програма подршке запољшавања младих са ВСС у статусу приправника. У оквиру тог програма, у сарадњи са Заводом за запошљавање Републике Српске и Републичком организацијом породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, Фонд  ПИО ће за девет приправника – дјеце погинулих бораца ВРС, са ВСС, дипломираних правника и дипломираних економиста, омогућити реализацију приправничког стажа у трајању од 12 мјесеци, до стицања  услова за  полагање приправничког испита.

Средства за финансирање бруто плата приправника – дјеце погинулих бораца ВРС обезбиједила је Влада Републике Српске, путем Завода за запошљавање.

Од девет приправника, који се од 17.02.2020. године примају на рад у Фонду ПИО четири се распоређују у Филијалу Фонда ПИО Бијељина и Централну службу, три у Филијалу Бања Лука и два приправника у Филијалу Источно Сарајево. На такав начин Фонд ПИО, у оквиру “Програма подршке запошљавања младих са ВСС у статусу приправника у 2019. години” запослио је укупно 17 приправника – дјеце погинулих борац, што je највећи број код једног послодавца у Републици, при чему је осам приправника за реализацију приправничког стажа ангажовано од октобра 2019. године, шест у филијали Бања Лука и по један приправник у филијали Добој и Требиње.

Поред 17 приправника из категорије дјеца погинулих бораца, у Фонду тренутно приправнички стаж одрађује још 10 приправника са ВСС.

Након једногодишње обуке и стицања радног искуства у Фонду ПИО, за младе са ВСС у Фонду се организује и полагање приправничког испита.

 

Преносимо из медија: о запошљавњу приправника са ВСС

Фонд пензијског и инвалидског осигурања /ПИО/ Републике Српске запослио је од почетка ове седмице девет приправника – дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске са високом стручном спремом.

Од девет приправника, четири се распоређују у филијалу Фонда ПИО Бијељина и централну службу. Три у филијалу Бањалука, те два приправника у филијалу Источно Сарајево.

Из Фонда је саопштено да је ријеч о девет дипломираних правника и економиста. Они ће одрадити приправнички стаж током 12 мјесеци, када ће моћи да полажу приправнички испит.

Средства за финансирање бруто плата обезбиједила је Влада Републике Српске, путем Завода за запошљавање.

Фонд ПИО је у оквиру Програма подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника у 2019. Години запослио укупно 17 приправника-дјеце погинулих бораца.

 

Извор: desavanjaubijeljini.com, 21.02.2020.

Линк