Nosilac osiguranja u Njemačkoj Deutsche Renteversicherung je 02. aprila 2020. godine Fondu PIO Republike Srpske uputio informaciju o ovjeravanju potvrda o životu za korisnike tog nosioca osiguranja koji žive na području Bosne i Hercegovine, uzimajući u obzir okolnosti nastale usljed širenja virusa COVID-19.
S obzirom da je rad sa strankama u Fondu privremeno obustavljen, a da su se potvrde o životu navedenih korisnika do sada uglavnom ovjeravale u službama Fonda, što je slučaj i sa većinom država, njemački nosilac osiguranja korisnike obavještava da ovjera potvrda o životu na uobičajen način neće biti potrebna.
Prema navodima u obavještenju svi korisnici će u okviru ustaljenih termina slanja obrasca potvrde o životu posebnim obavještenjem, koje će biti upućeno uz obrazac, biti informisani o jednostavnijoj proceduri u vezi sa dostavljanjem potvrda o životu. Relevantne informacije o tome je moguće naći i na sajtu Deutsche Rentenversicherung, kao i Deutsche Post AG – Renten Service (Odjeljak za penzionere).