Uprkos otežanim uslovima rada, zbog sprečavanja širenja virusa korona, u Filijali Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Doboj bilježe pozitivan poslovni rezultat. Rukovodilac ove Filijale, Slavica Živković, s ponosom ističe da su dobri rezultati proizvod odgovarajućih i pravovremenih mjera rukovodstva Fonda i pojačanog angažmana i posvećenosti zaposlenih.

Pandemija korona virusa promijenila je život iz korijena na cijeloj planeti, pa i u Republici Srpskoj. Pitanje svih pitanja je kako zaštiti zdravlje i ljudske živote. Kakvo je zdravstveno stanje zaposlenih u Filijali Doboj – pitali smo rukovodioca Filijale.

Živković: Zahvaljujući blagovremeno preduzetim preventivnim mjerama Fonda, kao i mjerama Gradskog štaba za vanredne situacije Doboj, a naročito visokom stepenu odgovornosti radnika u poštovanju naloženih mjera, u Filijali Doboj nema oboljelih radnika od korona virusa. Nadamo se da će tako i ostati.

Vanredno stanje podrazumijeva i vanredne uslove u poslovnom procesu. Kako to praktično izgleda u radu Filijale?

Živković: Rukovodstvo Fonda donijelo je niz mjera, koje su omogućile nesmetano obavljanje poslovnih aktivnosti u vanrednom stanju. Obustavljen je rad sa strankama. Međutim, rješavanje svih zahtjeva stranke su mogle ostvariti putem pošte ili mejla. S ciljem zaštite zdravlja zaposlenih, u startu smo 50 % radnika uputili na rad od kuće, odnosno na korišćenje preostalog dijela starog godišnjeg odmora. Radnici su se smjenjivali na svakih 15 dana. Svako jutro održavane su sjednice Kolegijuma Filijale, na kojima su razmatrani prioriteti u poslovanju, i u skladu s tim, preduzimale su se odgovarajuće mjere, koje su doprinijele ostvarenju zadatih planova u ključnim segmentima poslovanja.

Gdje se Filijala Doboj nalazi danas, nakon 50 dana rada u vanrednim okolnostima i šta nam govore ostvareni rezultati u ključnim segmentima poslovanja u odnosu na plan?

Živković: Filijala Doboj ostvarila je pozitivne rezultate rada, zahvaljujući nizu značajnih mjera. S ponosom ističemo da smo ispunili zadate planove za mart i april, uprkos vanrednom stanju. Tako je plan neriješenih prvih zahtjeva i zahtjeva za ponovno određivanje penzije za mart čak i premašen. Od 389 planiranih neriješenih zahtjeva, ostalo je njih 381, što je za 8 više riješenih od planiranih. I u aprilu bilježimo, takođe, pozitivan trend. Od 368 planiranih neriješenih zahtjeva, ostalo je neriješeno 363, što je za 5 više riješenih u odnosu na postavljeni plan. Kada je riječ o ostalim zahtjevima, i tu je prisutan pozitivan trend rješavanja. Plan za mart iznosio je 440 neriješenih zahtjeva, a ostalo je neriješeno 423, što je za 17 više riješenih u odnosu na planirano. U aprilu je planom bilo predviđeno 410 neriješenih ostalih zahtjeva, a preostalo je 369, čime je, značajno premašen plan. Dobri rezultati postignuti su, prevashodno, preduzimanjem adekvatnih, pravovremenih mjera rukovodstva, odgovarajućom preraspodjelom i organizacijom rada, kao i pojačanim angažmanom zaposlenih. Sve to navodi na zaključak da se i u teškim uslovima, uz dobro osmišljen plan za prevazilaženje poslovnih barijera i entuzijazam zaposlenih, može postići dobar poslovni rezultat.

Kada korona više ne bude mora, šta ćete prvo uraditi za svoju dušu, a što Vam je nedostajalo svih proteklih dana?

Živković: Kao i svaka žena, otići ću u šoping.