Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске обавјештава кориснике породичне пензије да у току мјесеца септембра и октобра, за школску 2020/2021. годину врши обезбјеђивање и евидентирање потврдe о редовном школовању за дјецу кориснике породичне пензије.

За дјецу кориснике породичне пензије, средњошколске узрасне доби 15-19 година (1.132  корисника)  потврду о редовном школовању потребно је доставити до 23. септембра 2020. године.

За дјецу кориснике породичне пензије, студенте, старосне доби 19-26 година (1.935 корисника), потврду о редовном школовању потребно је доставити  до 22. октобра 2020. године. За достављање школске потврде за студенте Фонд ће позив поновити и почетком мјесеца октобра 2020. године.

Фонд ПИО позива кориснике породичне пензије да благовремено доставе школску потврду у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла наставити без прекида и несметано.

О обавези достављања потврде о редовном школовању Фонд кориснике обавјештава и путем писане поруке на чеку приликом исплате пензије за мјесец август и септембар 2020. године.

Недостављање  потврде о редовном школовању, у наведеном року, представља да се дијете-корисник породичне пензије више не налази  на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате.

За достављене  школске потврде Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, задржава право да изврши провјеру исправности код  школе или факултета, као издаваоца тог документа.