Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске обавјештава да је за кориснике породичне пензије-дјецу на редовном школовању потребно доставити потврду о редовном школовању, за школску 2020/2021. годину како би се исплата пензије вршила редовно и без прекида. За кориснике породичне пензије, дјецу срењошколске узрасне доби, 15-19 година (1.132 корисника), рок за достављање потврде о редовном  школовању био је 23. септембар 2020. године, те се ови корисници породичне пензије, који то до сада нису учинили, позивају да потврду о редовном школовању  доставе Фонду у накнадном року, до 23. октобра 2020. године.

За кориснике породичне пензије-дјецу на редовном школовању, студенте, старосне доби 19-26 година (1.935 корисника), потврду о редовном школовању потребно је доставити до 24. новембра 2020. године. Тиме је првобитно одређени рок за достављање 22. октобар, због промјене академског календара за високошколске установе, услед пандемије корона вируса, продужен за мјесец дана.

Фонд  ПИО позива кориснике породичне пензије да благовремено доставе школску потврду у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике са пребивалиштем у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла вршити редовно.

 О обавези достављања потврде о школовању Фонд  је кориснике  обавијестио  и путем писане поруке  на чеку приликом  исплате пензије за август и септембар 2020. године.

Недостављање  потврде о редовном школовању, у наведеном року, представља да се дијете-корисник породичне пензије више не налази  на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате пензије.

У оквиру  законског поступања, за достављене  школске потврде, Фонд ПИО задржава право да изврши провјеру исправности код  школе или факултета, као издаваоца тог документа.