Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, сходно Закључку Колегијума директора Фонда у ужем саставу, од 15. 10. 2020. године, донио је одлуку и прихватио  да се потврде о животу за кориснике права на пензију овог Фонда, са пребивалиштем у Аустралији могу достаљати електронским путем, на начин да буду овјерене у Амбасади БиХ у Аустралији.

На овакав начин прихваћен је приједлог Амбасаде БиХ у Аустралији, Канбера, да се потврде о животу корисника права на пензију овог Фонда са пребивалиштем у Аустралији, као привремено рјешење, услед тешкоћа у одвијању поштанског саобраћаја и испорука поштанских пошиљки, услед пандемије COVID-19, умјесто слања непосредно путем поште, могу достављати и електронским путем, са овјером у Амбасади  БиХ у Аустралији.

Потврде о животу на наведени начин достаљати на e-mail: c.likvidatura@fondpiors.org отворен као привремено рјешење за ту намјену, при чему се наводи да је према евиденцијама Фонда, приликом исплати пензије за септембар 2020. године, било укупно 280 корисника са пребивалиштем у Аустралији.