Број: O-954/2020-18

Датум: 25.12.2020. године

На основу члана 104. став (1) тачка г) Закона о пензијском и инвалидском осигурању („Службени гласник Републике Српске“ број: 134/11, 82/13 и 103/15), члана 22. став (1) тачка 8) Статута Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“ бр. 31/16 и 48/19), а у вези са Закључком Управног одбора Фонда број О-573/2016-3 од 24.06.2016. године, Одлуком Владе Републике Српске број: 04/1-012-2-2633/18 од 04.10.2018. године („Службени гласник Републике Српске бр. 96/18) и Одлуком Управног одбора Фонда број: О-590/2019-16 од 27.02.2019. године и О-944/2020-11 од 16.09.2020. године, директор Фонда расписује

 

Ј А В Н И  П О З И В

За прикупљање писмених понуда за избор најповољнијег понуђача – инвеститора за надоградњу пословног објекта Фонда у Приједору

 

I Предмет/опште информације

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске расписује јавни позив за избор потенцијалог инвеститора за надоградњу на пословном објекту у којем је смјештена Филијала Приједор, у Улици Вожда Карађорђа број 2. у Приједору.

Пословни објекат изграђен је на земљишту означеном као к. п. бр. 1095/1 К.О. Приједор I уписаном у Посједовни лист бр. 4427/8 К.О. Приједор I и Земљишнокњижни уложак бр. 6998 К. О. Приједор, са правом својине Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске у дијелу 1/1.

Предметна локација се налази у обухвату Урбанистичког плана Приједора 2012-2032 („Службени гласник града Приједора“ бр. 7/14) и дефинисана је као зона администрације, као и у обухвату документа просторног уређења – Измјене и допуне Регулационог плана „Централне зоне Приједора са споменичким комплексом“ – I фаза („Службени гласник општине Приједор“ бр. 7/07). Према Плану просторне организације планирано је задржавање постојећег пословно-административног објекта са могућношћу надзиђивања до коначне спратности Су+Пр+2. Планом парцелације одређена је парцела за редовну употребу објекта означена као бр. 36 у површини од 905m2 и иста је формирана у складу са Регулационим планом града Приједора (документи доступни на интернет страници https://www.prijedorgrad.org/sr-EU/uprava-prostorno-uredjenje.html).

У складу са информацијама Одјељења за просторно уређење Града Приједора бр. 06-36-212/12 од 08.10.2012. године и 06-36-156/17 од 28.06.2017. године закључено је да постоје одређени услови за надзиђивање предметног објекта до спратности П+3, с тим да се прва од двије етаже у потпуности предвиди за пословно-административне садржаје. За организацију стамбене намјене у склопу друге етаже потребно је обезбиједити посебан улаз. С обзиром да у непосредном окружењу предметног објекта већ постоје објекти више спратности, неопходно је израдити идејно рјешење траженог надзиђивања и у склопу истог ријешити, поред организације простора за тражене намјене, и уклапање у смислу вертикалне регулације у односу на затечене објекте на основу чега ће се одредити коначна висина задње етаже у смислу добијања пуне спратне висине или евентуално добијања поткровља. Идејно рјешење треба да садржи и рјешење посебног улаза за стамбени дио објекта.

II Право надоградње оснива се на сљедећем објекту Фонда за пензијско и инвалидско осигурање:

  • Пословни објекат површине 1.210,00 m2, који се налази на земљишту означеном као к. п. бр. 1095/1 К.О. Приједор I уписан у Посједовни лист бр. 4427/8 К.О. Приједор I и ЗК уложак бр. 6998 К. О. Приједор, са правом својине Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске у дијелу 1/1.

III Обавезе инвеститора су да о свом трошку изврши и обезбиједи:

1) Надоградња у свему са Регулационим планом Града Приједора, у року од једне године од почетка извођења радова;

2) Постављање демит фасаде (стиропор дебљине минимално 10 cm) на комплетном објекту;

3) Комплетно уређење парцеле на којој се налази објекат, које обухвата:

  • израду тротоара и уређење зелених површина око објекта,
  • уређење улаза у постојећи пословни простор Фонда са постављањем противклизних подлога и
  • уређење прилазне рампе за особе са инвалидитетом;

4) Обезбјеђење локацијских услова и техничке и изведбено-пројектне документације;

5) Обезбјеђење неопходних дозвола у складу са позитивним прописима;

6) Укњижба надограђеног дијела и

7) Обезбјеђење финансијске надокнаде за Фонд у минималном износу од 80.000,00 КМ, уколико се приступи надоградњи, у року од 30 дана од дана потписивања Уговора.

Надоградњом пословног објекта инвеститор стиче право својине на надограђеном дијелу.

IV Право учешћа

Право учешћа имају сва физичка и правна лица која испуњавају сљедеће услове:

а) да у кривичном поступку нису осуђена правоснажном пресудом за кривична дјела организованог криминала, корупцију, превару или прање новца, у складу са важећим прописима у Босни и Херцеговини или земљи у којој су регистровани;

б) да су испунила обавезе у вези са плаћањем директних и индиректних пореза, у складу са важећим прописима у Босни и Херцеговини или земљи у којој су регистровани.

V Потребна документација

Понуђачи су у саставу понуде обавезни доставити документацију:

  • за физичка лица (фотокопију личне карте);
  • за правна лица (фотокопију рјешење о упису у судски регистар и пуномоћ за заступање);
  • идејно рјешење потписано и овјерено од стране аутора, сачињено у складу са Регулационим планом града Приједора и овим Позивом, као и прописима који регулишу дату област ( у смислу спратности, намјене спратова, анализе и статичке стабилности постојећег објекта, евакуационих путева, услова за кретање дјеце и лица са умањеним тјелесним способностима и остало);
  • доказе о испуњеност услова из тачке IV овог позива и
  • исказати износ финансијске надокнаде за Фонд за пензијско и инвалидско осигурање, који не може бити мањи од износа наведеног у т. III под 7) овог Позива.

VI Орган за провођење поступка

Поступак провођења процедуре избора потенцијалног инвеститора по овом јавном позиву провешће комисија коју ће рјешењем именовати Директор Фонда.

VII Рок за достављање понуда

Коверте са понудама потребно је доставити најкасније до 15.01.2021. године до 16:00 часова.

Комисија за провођење поступка избора потенцијалног инвеститора за надоградњу на пословној згради Фонда у Приједору, приступиће отварању понуда 18.01.2021. године у 12:00 часова у просторијама Фонда ПИО Републике Српске у Бијељини.

Све понуде запримљене након тог времена су неблаговремене и као такве, неотворене ће бити враћене пошиљаоцима.

Понуда се доставља у затвореној, непровидној коверти, са печатом или потписом, именом и адресом понуђача, на којој ће се назначити тачна адреса како слиједи:

Фонд ПИО Републике Српске, Његошева 28а, 76300 Бијељина, са назнаком „Комисија за провођење поступка избора потенцијалног инвеститора за надоградњу на пословној згради Фонда у Приједору – НЕ ОТВАРАТИ”.

На истој коверти понуђач је дужан навести и своју адресу и контакт телефон.

VIII Оцјена понуда и критеријум за избор најповољнијег понуђача – инвеститора

Комисија за провођење поступка избора потенцијалног инвеститора за надоградњу на пословној згради Фонда у Приједору, извршиће преглед благовремено пристиглих понуда, те у поступку анализе и оцјене утврдити да ли понуђачи – потенцијални инвеститори испуњавају услове прописане Позивом.

Након што утврди квалификованост понуђача и прибави мишљење надлежних служби Града Приједора о прихватљивости понуђеног идејног рјешења, Комисија ће извршити избор понуђача, при чему непотпуне понуде, као ни идејна рјешења која буду оцијењена као неприхватљива неће бити узета у даље разматрање.

За најповољнијег понуђача биће изабран понуђач који понуди Фонду највећу финансијску надокнаду, која не може бити нижа од износа из т. III под 7) овог Позива.

У случају да само један понуђач достави понуду, Комисија може да приступи избору, под условом да исти испуњава све услове прописане овим Позивом.

IX Остале информације

Јавни позив биће објављен у дневним новинама “Глас Српске”, на огласној табли Филијале Приједор и званичној интернет страници Фонда www.fondpiors.org .

Заинтересована лица могу да договоре обилазак локације и разгледање пословног објекта на којем ће се вршити надоградња сваким радним даном у периоду од 08:00 до 16:00 часова, у присуству представника Фонда.

Контакт особа је Зоран Јовић, број телефона: 055/490-964.

Комисија ће обавијестити све учеснике у поступку о резултатима поступка путем званичне интернет странице Фонда www.fondpiors.org.

Уговором о надоградњи пословног објекта у Приједору, у складу са релевантним одредбама Закона о облигационим односима биће регулисана права и обавезе, те међусобни односи инвеститора и Фонда и исти ће бити нотарски обрађен.

У случају да ниједна достављена понуда, односно идејно рјешење не задовољава постављене услове, Комисија ће предложити директору Фонда да поступак поништи.

 

                                                          ДИРЕКТОР

        Др Младен Милић