С циљем социјалног збрињавања радника, на основу Рјешења Владе Републике Српске, број: 04/1-012-2-166/21 од 28.01.2021. године (“Службени гласник Републике Српске”, број:  10/21 од 10.02.2021. године) о одобравању уплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске позива послодавце да пријаве запослене раднике ради коришћења средстава за социјално збрињавање радника који са стажом осигурања за који ће бити уплаћен допринос испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31.12.2021. године.

Уплата доприноса за пензијско и инвалидско осигурање одобрава се од стране Владе Републике Српске  за осигуранике у бившим државним предузећима, акционарским друштвима у већинском власништву Републике и земљорадничким задругама, односно за правне сљедбенике и осигуранике, уколико нема уплатиоца доприноса, који са стажом осигурања за који ће бити уплаћен допринос за пензијско и инвалидско осигурање, испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31.12.2021. године.

Пријаве по јавном позиву за социјално збрињавање радника подносе се  у пословницама Фонда ПИО, у општини према сједишту послодавца. Уплата доприноса за пријављене раднике извршиће се из средстава за  социјално збрињавање раднике након усаглашавања износа између Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите.

Јавни позив ће се објавити у дневном листу “Глас Српске” и на интернет страници Фонда ПИО Републике Српске.