Poslovnica Fonda PIO Republike Srpske u Kostajnici od 15. februara 2021. godine ponovo je uspostavila i normalizovala rad u Kostajnici, na novoj adresi – Ul. Svetosavska br. 16, u objektu upravne zgrade bivšeg “FAMOK”-a, gdje su, iznova, smješteni organi lokalne uprave kao i institucije republičkog značaja. Podsjećamo, zgrada u kojoj je poslovnica Fonda PIO u Kostajnici radila u prethodnom periodu teško je oštećena u zemljotresu krajem decembra 2020. godine, zbog čega su svi poslovi u nadležnosti ove poslovnice preusmjereni na poslovnicu Fonda PIO u Kozarskoj Dubici.

Fond PIO Republike Srpske obavijestio je  osiguranike i korisnike prava, nakon razornog zemljotresa od 29.12.2020. godine, koji je porušio i oštetio brojne  zgrade i objekte na području ove opštine, da poslovnica Fonda PIO u Kostajnici zbog velikog oštećenja zgrade do daljnjeg ne može raditi u dotadašnjem sjedištu.

Nakon četrdeset i sedam dana od zatvaranja, zbog posledica zemljotresa, poslovnica u Kostajnici, na novoj lokaciji, od ponedeljka 15. februara 2021. godine radi u punom kapacitetu, prima zahtjeve za ostvarivanje prava na penziju i sve ostale zahtjeve i podneske stranaka, u cjelodnevnom radnom vremenu, poštujući propisane rokove postupanja.