Пословница Фонда ПИО Републике Српске у Костајници од 15. фебруара 2021. године поново је успоставила и нормализовала рад у Костајници, на новој адреси – Ул. Светосавска бр. 16, у објекту управне зграде бившег “ФАМОК”-а, гдје су, изнова, смјештени органи локалне управе као и институције републичког значаја. Подсјећамо, зграда у којој је пословница Фонда ПИО у Костајници радила у претходном периоду тешко је оштећена у земљотресу крајем децембра 2020. године, због чега су сви послови у надлежности ове пословнице преусмјерени на пословницу Фонда ПИО у Козарској Дубици.

Фонд ПИО Републике Српске обавијестио је  осигуранике и кориснике права, након разорног земљотреса од 29.12.2020. године, који је порушио и оштетио бројне  зграде и објекте на подручју ове општине, да пословница Фонда ПИО у Костајници због великог оштећења зграде до даљњег не може радити у дотадашњем сједишту.

Након четрдесет и седам дана од затварања, због последица земљотреса, пословница у Костајници, на новој локацији, од понедељка 15. фебруара 2021. године ради у пуном капацитету, прима захтјеве за остваривање права на пензију и све остале захтјеве и поднеске странака, у цјелодневном радном времену, поштујући прописане рокове поступања.