Završni turnir 17. šahovskog prvenstva članova Udruženja penzionera Republike Srpske održan je od 15-17. septembra u prelijepom i jedinstvenom  ambijentu Etno sela “Stanišići” Bijeljina, u organizaciji Udruženja penzionera Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite i Fonda PIO Republike Srpske.

Na finalnom takmičenju koje je otvorio direktor Fonda PIO Mladen Milić, učestvovalo je 66 najbolje plasiranih pojedinaca na kvalifikacionim takmičenjima preko 2.000 penzionera-šahista iz 45 opštinskih ili gradskih udruženja, širom Republike Srpske, od Mrkonjić Grada, na jugozapadu, do Trebinja na krajnjem jugu Republike.

Takmičenje se odvijalo po zvaničnom švajcarskom sistemu FIDE varijanta, uz sva pravila i poštovanje kompjuterskog parovanja i odluka glavnog sudije, kao konačnih i izvršnih.

Nakon tri takmičarska dana  najbolje plasirani su: 1. Bavrlić Spomenko iz Gradiške, sa 7,5 poena 2. Vuković Mile iz Foče, sa 7 poena, 3. Jelić Slobodan iz Modriče, sa 7 poena. Za najuspješnije, od 1-10 mjesta, dodijeljene su novčane nagrade, u iznosu od 250-50 KM, diploma i knjiga, dok su tri prvoplasirana osvojila i pehare.

Organizator je dodijelio i dvije posebne novčane nagrade: Pralica Nedeljki kao najbolje plasiranoj nenagrađenoj ženi i Stegić Bošku (1936) iz Novog Grada, kao najstarijem i najbolje plasiranom nenagrađenom muškarcu. Na završnici ovog jedinstvenog šahovskog takmičenja, za prvaka Republike Srpske u šahu, u kategoriji penzionera, odata je zahvalnost brojnim organima i institucijama koji su, kao i prethodnih godina,  pomogli da i ovo 17. šahovsko prvenstvo protekne u najboljem redu i zadovoljstvu učesnika. I sa ovog prvenstva učesnici nose utiske da je ovo šahovsko takmičenje potvrdilo smisao svog postojanja, da se penzioneri iz svih opštinskih i gradskih udruženja u Republici Srpskoj međusobno takmiče u šahu, a iznad svega druže i razmjenjuju iskustva.