Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске (Фонд ПИО) обавјештава кориснике породичне пензије да у току септембра и октобра, за школску 2017/2018. годину, врши обезбјеђивање и евидентирање потврда о редовном школовању за дјецу кориснике породичне пензије.

За дјецу кориснике породичне пензије средњошколске старосне доби 15-19 година (1.699 корисника) потврду о редовном школовању обавезно је доставити, најкасније, до 25. септембра 2017. године.

За дјецу кориснике породичне пензије, студенте, старосне доби 19-26 година (3.311 корисника) потврду о редовном школовању обавезно је доставити  најкасније до 23. октобра 2017. године.

Фонд ПИО позива кориснике породичне пензије да благовремено доставе школске потврде у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике у Републици Српској, а за кориснике ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата пензије могла наставити несметано.

 О обавези достављања потврде о школовању корисници су обавијештени  путем писане поруке  на чеку за исплату пензије за август 2017. године, као и на чеку за исплату предстојеће пензије за септембар.

У случају недостављања  потврде о редовном школовању,  у наведеном року,  сматра се  да се дијете-корисник породичне пензије више не налази  на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате.

У оквиру  законског поступања и спровођења трајне акције “Стоп преварама до пензије поштено” Фонд ПИО ће за достављене  школске потврде извршити провјеру код  школе или факултета, као издаваоца тог документа.