U cilju pomoći našim korisnicima prava – penzionerima u periodu dok traje vanredna situacija Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske aktivira i u rad pušta kol centar za savjetovanje penzionera – „Ljekari savjetuju penzionere“.

Kol centar za savjetovanje penzionera – „Ljekari savjetuju penzionere“ počinje sa radom u srijedu 25. marta 2020. godine u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske na lokacijama u Banja Luci i Bijeljini.

Pozivom na telefon ili pisanjem na mejl, penzioneri će za sagovornike imati iskusne ljekare, specijaliste sa dugogodišnjim iskustvom koji će ih ljubazno saslušati i pružiti korisne informacije, savjete, preporuke i drugu stručnu informativnu pomoć u vezi sa ponašanjem penzionera u sprečavanju širenja korona virusa, problemom samoće u izolaciji i svim drugim problemima koji ih opterećuju, a tiču se njihovog fizičkog i mentalnog zdravlja.

Takođe, savjete mogu dobiti i osiguranici po pitanju podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na invalidsku penziju u periodu vanredne situacije kada su rad sa strankama i neposredno podnošenje zahtjeva privremeno obustavljeni zbog mogućnosti širenja virusa.

Kol centar „Ljekari savjetuju penzionere“ radiće radnim danima od 08-16 časova.

Kontakt telefoni i adrese za elektronsku komunikaciju sa kol centrom Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske – „Ljekari savjetuju penzionere“:

–  Banja Luka, 051 247 814,

–  Bijeljina, 055 490 950 ili 490 965, birati lokal 1252,

–  E-mail: ljekari.savjetuju@fondpiors.org