Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske (Fond PIO) uspješno je  prošao resertifikacionu provjeru u skladu sa zahtjevima  standarda OHSAS 18001: 2007, koji predstavlja sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbijednošću  na  radu.

Provjera  je izvršena 28. i 29. novembra 2016. godine na lokacijama  filijala Bijeljina i Doboj i Centralne službe i  tom prilikom  nije konstatovana ni jedna neusaglašenost sistema sa zahtjevima standarda.

Uspješnom resertifikacionom provjerom Fond PIO je dokazao potpunu usaglašenost sistema sa usvojenom dokumentacijom i zahtjevima ovog standarda i time  obnovio važnost  sertifikata standarda OHSAS 18001:2007 za naredne tri godine.

Resertifikacionoj provjeri standarda, za koji je Fond prvi put sertifikovan decembra 2013. godine, prethodili su kvalitetan rad zaposlenih na polju obuka za bezbjedan i zdrav rad, obuka internih provjeravača kao i redovne i kvalitetne interne provjere. Na ovaj način Fond PIO je pokazao opredijeljenost i posvećenost značaju brige za bezbjednost i zdravlje zaposlenih i stranaka kao i bezbjednost  radnog okruženja.

Resertifikacionu provjeru izvršila je kompanija MSC (Management Systems Certification) d.o.o. Beograd, koja je akreditovana od strane Akreditacionog tijela Srbije sa ciljem obavljanja aktivnosti provjere, ocjenjivanja i sertifikacije različitih sistema menadžmenta.

Reizdavanje sertifikata OHSAS 18001:2007 Fondu PIO uslijediće u narednih 15 dana.