U cilju socijalnog zbrinjavanja radnika, na osnovu Rješenja Vlade Republike Srpske, broj: 04/1-012-2-232/17 od 02.02.2017. godine (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj:  13/17 od 13.02.2017. godine) o odobravanju uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, Fond PIO Republike Srpske poziva poslodavce da prijave zaposlene radnike radi korištenja sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika i ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31.12.2017. godine.

Uplata doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje odobrava se od strane Vlade Republike Srpske za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim duštvima u većinskom vlasništvu Republike i zemljoradničkim zadrugama, odnosno osiguranike ukoliko nema uplatilaca doprinosa, koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćen doprinos, ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na penziju do 31.12.2017. godine.

Prijave po javnom pozivu za socijalno zbrinjavanje podnose se u poslovnicama Fonda PIO, u opštini prema sjedištu poslodavca. Prijavljivanje radnika Fondu PIO potrebno je radi usaglašavanja iznosa sredstava između Fonda PIO i Komisije za socijalno zbrinjavanje radnika.

Javni poziv će se objaviti u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici Fonda PIO Republike Srpske.