Održavanjem  Svečane sjednice Upravnog odbora danas je u Bijeljini  obilježen Dan službe i 25 godina postojanja i rada Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske.

Bila je to prilika za osvrt na četvrt vijeka postojanja Fonda i sagledavanje ostvarenih rezultata rada i poslovanja u prethodnoj godini. Tom prilikom istaknut je napredak u  rješavanju zahtjeva za ostvarivanje prava, podizanju kvaliteta pruženih usluga i zadovoljstvu osiguranika i korisnika prava, smanjenju troškova poslovanja kroz uštede na svim nivoima, poboljšanju strukture korisnika prava, poboljšanju starosne i kadrovske strukture zaposlenih, nastavak i unapređenje tehničko-tehnološkog razvoja informatičkog poslovanja, te nastavka uspješne borbe protiv korisnika prava koji su u proteklim godinama ostvarili pravo na invalidsku penziju mimo pozitivnih zakonskih propisa.

Krunu ostvarenih rezultata predstavlja izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora za 2016. godinu sa pozitivnim mišljenjima za finansijsko poslovanje i usklađenost poslovanja sa zakonskim propisima, bez ijedne date preporuke.

Direktor Mladen Milić je povodom Dana službe dodijelio zahvalnicu za postignute rezultate i doprinos u unapređenju rada Fonda, za ukupno petnaest radnika iz svih organizacionih dijelova. Za najbolju filijalu, po osnovu ostvarenih rezultata i primjeni Politike integrisanog sistema menadžmenta, proglašena je, po treći put, filijala Trebinje.