U Fondu PIO Republike Srpske uspješno je završena druga  nadzorna provjera primjene standarda ISO/IEC 27001:2013, koji se odnosi na sistem zaštite i bezbjednosti informacija. Provjera je  trajala tri dana, od 08. do 10. avgusta na lokacijama Bijeljina, Istočno Sarajevo i Prijedor.

Provjerom je utvrđeno i konstatovano da nema neusaglašenosti i da se važnost sertifikata produžava za  još godinu dana, nakon čega slijedi  resertifikacija ovog standarda. Fond PIO je u potpunosti sertifikovan za sve lokacije na kojima posluje kao i za sve procese koji se odvijaju u Fondu. Sertifikaciju kao i nadzorne provjere vrši renomirana sertifikaciona kompanija SGS Ženeva predstavništvo Beograd.

SGS je vodeća svjetska kompanija za kontrolu, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju, koja je priznata kao globalni subjekt za kvalitet i integritet. Kompanija SGS, sa više od 75.000 zaposlenih, posluje u vidu mreže sa preko 1.500 predstavništava i laboratorija širom svjeta, dok beogradska kancelarija SGS pokriva područje Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.