Завршни турнир 17. шаховског првенства чланова Удружења пензионера Републике Српске одржан је од 15-17. септембра у прелијепом и јединственом  амбијенту Етно села “Станишићи” Бијељина, у организацији Удружења пензионера Републике Српске под покровитељством Министарства рада и борачко инвалидске заштите и Фонда ПИО Републике Српске.

На финалном такмичењу које је отворио директор Фонда ПИО Младен Милић, учествовало је 66 најбоље пласираних појединаца на квалификационим такмичењима преко 2.000 пензионера-шахиста из 45 општинских или градских удружења, широм Републике Српске, од Мркоњић Града, на југозападу, до Требиња на крајњем југу Републике.

Такмичење се одвијало по званичном швајцарском систему ФИДЕ варијанта, уз сва правила и поштовање компјутерског паровања и одлука главног судије, као коначних и извршних.

Након три такмичарска дана  најбоље пласирани су: 1. Баврлић Споменко из Градишке, са 7,5 поена 2. Вуковић Миле из Фоче, са 7 поена, 3. Јелић Слободан из Модриче, са 7 поена. За најуспјешније, од 1-10 мјеста, додијељене су новчане награде, у износу од 250-50 КМ, диплома и књига, док су три првопласирана освојила и пехаре.

Организатор је додијелио и двије посебне новчане награде: Пралица Недељки као најбоље пласираној ненаграђеној жени и Стегић Бошку (1936) из Новог Града, као најстаријем и најбоље пласираном ненаграђеном мушкарцу. На завршници овог јединственог шаховског такмичења, за првака Републике Српске у шаху, у категорији пензионера, одата је захвалност бројним органима и институцијама који су, као и претходних година,  помогли да и ово 17. шаховско првенство протекне у најбољем реду и задовољству учесника. И са овог првенства учесници носе утиске да је ово шаховско такмичење потврдило смисао свог постојања, да се пензионери из свих општинских и градских удружења у Републици Српској међусобно такмиче у шаху, а изнад свега друже и размјењују искуства.