Међународни савјетодавни дани између носилаца осигурања у Србији и носилаца осигурања у БиХ, чији је домаћин био Републички Фонд ПИО Србије, а учествовали Фонд ПИО Републике Српске (Фонд ПИО РС) и Федерални завод ПИО/МИО, одржани су 24. октобра у Новом Саду и 25. октобра 2017. године у Београду. Савјетодавни дани су одржани уз добар одзив већег броја странака како у Новом Саду, у Покрајинском фонду ПИО, тако и у Београду, у Филијали Фонда ПИО у Новом Београду. Првог савјетодавног дана у Новом Саду приступило је и са правним савјетодавцима непосредно разговарало  24 странке, од чега 10  према Фонду ПИО РС,  док је другог дана у Београду било 36 странака од чега 16 за Фонд ПИО. Осигураници или корисника права на пензију имали су питањима о условима и процедури за остваривање права на пензију, потврђивању стажа осигурања за одређене периоде, сразмјерној пензији, избору повољније пензије,  признавања поосебног стажу у двоструком трајању, исплати пензија и др.

О питању ефикаснијег рјешавања тзв. ино односно сложених захтјева за остваривање права договорено је да се путем ургенција у таквим појединачним предметима постигне брже рјешавање непосредним  контактима лица одређених за везу између носилаца осигурања и начелника Одјељења за остваривање права примјеном међународних уговора.

Специфичност и квалитет савјетодавних дана и овога пута потврђени су задовољством осигураника и корисника непосредним контактом и разговором између запослених у фондовима/заводима за пензијско и инвалидско осигурање  и самих  подносилаца захтјева, посебно на подручју филијала које су у пограничном подручју између двије државе.

На завршетку, петих по реду, савјетодавних дана одржаних у Србији  договорено је да домаћин наредних савјетодавних дана, у априлу 2018. године, буде Фонд ПИО Републике Српске.