У Бања Луци је 26. 10. 2017. године одржан састанак директора Фонда Фонда ПИО Републике Српске са представницима Свјетске банке у оквиру редовне посјете и пословне сарадње.

Представника Свјетске банке господина Зорана Анушића, иначе активног учесника реформе пензијског система Републике Српске, интересовало је тренутно стање у Фонду и пензијском систему Републике Српске. Поред тога, занимање је исказано за утицај измјена Закона о полицијским службеницима, Закона о жељезницама и Закона о раду на пораст броја корисника права. Такође, исказан је интерес за број индивидуалних пољопривредних произвођача у статусу осигураника, структуру корисника права, функционисање јединственог регистрационог система, кретање прихода и расхода,  ефекте преласка на трезорски систем пословања, као и оснивање добровољног пензиског фонда у коме је један од оснивача Пензијски резервни фонд.

Након детаљног упознавања од стране директора Фонда Младена Милића, констатовано је да није постигнут жељени и очекивани ефекат увођења индивидуалних пољопривредних произвођача у обавезно пензијско осигурање. Господин Анушић је изразио задовољство функционисањем система, а посебно је истакао доследну примјену Уредбе о медицинском вјештачењу, успостављени систем контроле, интегрисани систем менаџмента квалитета, интегрисани информациони  систем и ДМС-а. Такође позитивно је то што је остварен  изузетно висок степен ажурности, значајно побољшање структуре корисника права, значајне уштеде у буџету провођењем акције „СТОП преварама до пензије поштено“, праћење савремених трендова пословања јавних институција. Господин Анушић је своју посјету завршио ријечима: „Пријатно сам изненађен постигнутим резултатима, и морам признати да радите добар посао.“