Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske (Fond PIO) uspješno je  završio prvu nadzornu provjeru standarda OHSAS 18001:2007, koji predstavlja sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbijednošću  na   radu. Provjera  je izvršena 22. i 23. novembra 2017. godine na lokacijama Centralna služba, filijala Trebinje i filijala Istočno Sarajevo i tom prilikom nije konstatovana ni jedna neusaglašenost sistema sa zahtjevima standarda.

U postupku provjere Fond je dokazao potpunu usaglašenost sistema sa usvojenom dokumentacijom i zahtjevima standarda, te produžio važenje sertifikata. Ovakvoj ocjeni  prethodila  su obimna priprema i angažovanje zaposlenih na polju obuka za bezbjedan i zdrav rad, obuka internih provjeravača kao i redovne i kvalitetne interne provjere. Na ovaj način Fond  je pokazao  važnost brige za bezbijednost i zdravlje zaposlenih i stranaka, kao i bezbjednost radnog okruženja.

Nadzornu provjeru izvršila je kompanija Management Systems Certification d.o.o. Beograd koja je akreditovana od strane Akreditacionog tjela Srbije sa ciljem obavljanja aktivnosti provjere, ocjenjivanja i sertifikacije različitih sistema menadžmenta.

Podsjećamo, Fond PIO za standard OHSAS 18001:2007 je sertifikovan 2013. godine. U svom radu i djelovanju primjenjuje integrisani sistem menadžmenta kvalitetom, kojeg pored ovog sertifikata čini i sertifikat ISO 9001:2015 – sistem menadžmenta kvalitetom  i sertifikat za sistem bezbijednosti informacija ISO /IEC 27001:2013.