Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske 25. maja 2018. godine uspješno je završio nadzorne provjere sistema menadžmenta kvalitetom u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001:2015.

Nadzorna provjera je od strane vodeđih provjeravača SGS izvršena na lokacijama Centralne službe Fonda u Bijeljini, filijale Istočno Sarajevo i filijale Trebinje i tom prilikom nije konstatovana ni jedna neusaglašenost. Fond PIO je uspješno produžio važenje sertifikata za naredni period i iskazao svijest o važnosti upravljanja kvalitetom kao i kontinuitet u poslovanju. U nadzornoj provjeri Fond PIO je dokazao usaglašenost sistema sa usvojenom dokumentacijom i zahtjevima standarda ISO 9001:2015

Sertifikacionu provjeru je izvršila kompanija SGS Ženeva-predstavništvo Beograd. SGS je vodeća svjetska kompanija za kontrolu, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju, koja je priznata kao najveće tijelo za kvalitet i integritet u svijetu. Kompanija SGS, sa više od 92. 000 zaposlenih, širom svijeta, posluje u vidu mreže sa preko 1.500 predstavništava i laboratorija, dok beogradska kancelarija SGS, koja pokriva područje Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, ima konstantno više od 800 klijenata.