Управни одбор Фонда ПИО одржао је 28.06.2018. године у Бијељини 3. редовну сједницу на којој је разматрао и усвојио:

  • Записник и реализацију закључака са 2. редовне сједнице Управног одбора Фонда,
  • Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о накнадама  за услуге које врши Фонд по захтјевима,
  • Одлуку о допуни Одлуке о висини накнада за вршење обустава од личних примања корисника пензија у корист привредних субјеката у вези са захтјевом Удружења пензионера Републике Српске, и
  • Етички кодекс запослених у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.

Такође, Управни одбор је усвојио Правилник о измјени Правилника о поступку издавања у закуп пословних простора Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, донио Одлуку о усклађеној вриједности општег бода, у вези са повећањем пензија за 2,5 посто, почев од 01. јуна 2018. године и упознао се са Извјештајем Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске  о проведеној финансијској ревизији Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за период 01.01- 31.12.2017. године.

По заврешетку 3. редовне сједнице  Управног одбора,  у поводу Дана службе и 26 година постојања и рада Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске одржана је и Свечана сједница Управног одбора. Присуствовали су највиши представници ресорног Министраства рада и борачко-инвалидске заштите, Одбора Народне скупштине Републике Српске за праћење стања у области пензијског и инвалидског осигурања, Удружења пензионера Републике Српске, Регионалног одбора удружења пензионера регије Бијељина, званице, гости из запослени у Фонду.

Том приликом сагледани су и сумирани остварени резултати рада и пословања у претходној години. Истакнут је велики напредак у погледу: рјешавању захтјева за остваривање права, подизању квалитета пружених услуга и задовољству осигураника и корисника права, побољшању структуре корисника права, борби против преварних облика и спречавању неприпадних исплата, смањењу трошкова пословања кроз различите  врсте уштеда, побољшању старосне и кадровске структуре запослених, даље унапређење техничко-технолошког развоја и информатичког пословања, правилног рада и поступању уз примјену три међународна стандарда кавлитета.

Круну остварених резултата, истакнуто је, представља извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора за 2017. годину којим је, другу годину за редом, добијено позитивно мишљење за финансијско пословање и усклађеност пословања са законским прописима.

Директор Фонда Младен Милић је поводом Дана службе додијелио Захвалнице за постигнуте резултате и допринос у унапређењу рада Фонда за најстакнутије појединце из организационих дијелова Фонда, Признања најбољим филијалама Требиње и Приједор и Плакете за појединце и организације у знак свеукупне сарадње и подршке у раду Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.