Састанак руководства Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске и Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Србије одржан је 30. октобра 2018. године, у сједишту Фонда ПИО у Бијељини. Делегације два Фонда, на највишем нивоу, предводили су директор Фонда ПИО Младен Милић, са најближим сарадницима-помоћницима директора и замјеник директора Републичког фонда Александар Милошевић, са директором Покрајинског фонда Славком Имрићем и директорком Сектора за односе с јавношћу Јелицом Тимотијевић.

На састанку је разговарано о питањима из редовне дјелатности двају носилаца осигурања у области пензијског и инвалидског осигурања у Републици Српској и Србији као што су: потврде стажа осигурања за осигуранике, поступци прерачуна пензија између два Фонда, примјена Споразума о социјалном осигурању између БиХ и СРЈ, размјена података, питања надлежности  у поступцима рјешавања о праву по захтјева осигураника и корисника права и др.

Иначе, Фонд ПИО врши исплату пензије за око 20.000 корисника са пребивалиштем у Србији, у износу 2,4 милиона евра на мјесечном новоу, док Републички Фонд ПИО Србије врши исплату  за око 12.000 својих корисника са пребивалиштем у Републици Српској, у износу 1,3 милиона евра мјесечно.

Циљ састанка био је добру и разноврсну сарадњу два Фонда, у наредном периоду, додатно унаприједити. На састанаку два Фонда, блиско упућених један на другог, директор Фонда ПИО Младен Милић, у знак захвалности за изузетан рад и допринос у јачању пензијског система и Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, уручио је Републичком фонду ПИО Србије Златну  плакету.