Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске успјешно је завршио ресертификациону провјеру стандарда ИСО 9001:2015, који представља систем менаџмента квалитетом. Провјера је извршена 23. и 24. маја 2019. године на локацијама Централна служба, филијалe Добој и Бијељина.

Ресертификациона провјера је доказала усаглашеност система са усвојеном документацијом и захтјевима стандарда као и континуитет у пословању, те је важење сертификата продужено за наредне три године.

Успјешној екстерној провјери претходили су бројне обуке интерних провјеравача, редовне и квалитетне интерне провјере и на овај начин Фонд  је показало опредијељеност ка развоју и унапређењу постојећег система у циљу побољшања квалитета услуга и задовољства осигураника и корисника.

Иначе, Фонд је систем управљања квалитетом успоставио током 2009. године, а за стандард ИСО 9001 успјешно је сертификован у јуну 2010. године, након чега су реализована бројна побољшања система управљања квалитетом, што је резултирало првом ресертификацијом овог стандарда у мају 2013. године, потом даља побољшања система, редовне годишње надзорне провјере и друга ресертификација за нову верзију стандарда ИСО 9001:2015.

Ресертификациону провјеру је извршила компанија СГС Женева-представништво Београд. СГС је водећа свјетска компанија за контролу, верификацију, испитивање и сертификацију, која је призната као највеће тијело за квалитет и интегритет у свијету. Компанија СГС, са више од 92.000 запослених, широм свијета, послује у виду мреже са преко 1.500 представништава и лабораторија, док београдска канцеларија СГС, са више од 200 запослених, покрива подручје Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске и Словеније има више од 800 клијената.