Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић боравила је, 16. децембра, у радној посјети Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске гдје је одржан састанак којем су присуствовали и директори фондова и предузећа од републичког значаја са сједиштем у Бијељини.  Директор Милић упознао је предсједницу Цвијановић са радом и функционисањем Фонда као значајног органа јавне и државне управе, који рјешава о правима у области пензијског и инвалидског осигурање и опслужује 319.000 осигураника и 266.000 корисника права на пензију.

Посебно су истакнути поступци ефикасног рјешавања захтјева за остваривање права на пензију, у домаћем и иностраном осигурању, у роковима знатно краћим од законом прописаних, добре ефекте преласка на трезорски принцип исплате пензије и рада Фонда. Такође,  истакнута је потпуна редовност у исплати пензија,  примјена Интегрисаног система менаџмента квалитета у раду Фонда, према међународним стандардима ИСО 9001, 27001 и 45001, добра сарадња са носиоцима осигурања других држава у примјени међународних уговора о социјалном осигурању.

Предсједница Републике охрабрила је даљи ефикасан и услужан рад Фонда, истакла велики значај Фонда као институције Републике Српске и говорила о перспективама  и могућим законским побољшањима у области пензијског и инвалидког осигурања Републике Српске.