Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић боравили су 10. фебруара у радној посјети Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске. Састанку су присуствовали и највиши представници Удружења пензионера Републике Српске предсједник Раде Ракуљ и предсједника Скупштине  Удружења Ратко Трифуновић.

Предсједника Владе Републике Српске и ресорног министра директор Фонда Младен Милић  упознао је са радом и пословним процесима који се одвијају у Фонду, oствареним резултатима у прошлој и планираним у овој години. Фонд је велики и сложен систем и  значајан орган јавне и државне управе који рјешава о правима у области пензијског и инвалидског осигурање, опслужујући  преко 313.000 осигураника и 265.000 корисника права на пензију.

Детаљније се говорило о редовном годишњем усклађивању пензија за 3,11 одсто, почев од 01. јануара 2020. године, а посебно о  поступцима рјешавања захтјева  за остваривање права на пензију у роковима знатно краћим од законом прописаних, потпуној редовности у исплати пензија, примјени Интегрисаном система менаџмента квалитетом, стандардизацији у раду Фонда, према међународним стандардима ISO 9001, 27001 и 45001, као јавног сервиса грађана у области пензијског и инвалидског осигурања, који тежи да задовољство корисника услугама Фонда буде на максималном нивоу. У том оквиру истакнута је потреба за  већим  технолошким осавремењавањем овог система, како не би губио корак са савременим технолошким достигнућима  у информационим технологијама, посебну пажњу посвећујући економичности, ефикасности и квалитету рада.

У другом дијелу састанка посвећеном питањима из домена Удружења пензионера  разговарано  је о пракси и изгледима и за ванредно повећање пензија у наредном периоду, могућностима да се пословни простори који су према закону  својина Републике, којом управља Фонд, дају на кориштење Удружењу пензионера за намјену рада њихових клубова  пензионера, као и наставку финансијске подршке Владе Републике Српске, у 2020. години, за бањску рехабилитацију пензионера у бањама широм Републике Српске.