Фонд за пензијско и инвалидско осигурање је задовољан досадашњим одзивом корисника права и њихових најближих који ових дана преузимају Образац једнократне пуномоћи који им омогућава да на једноставан и безбедан начин подигну свооју пензију за март у банци у којој имају отворен текући рачун.

Пензионери су као и много пута до сада када је најтеже показали своју зрелост, дисциплину, савјесност и одговорност како према себи, тако и према свима другима.

Позивам све наше пензионере да и даље у још већем броју преко својих најближих преузму образац једнократне пуномоћи са сајта Фонда www.fondpiors.org, у пословницама Фонда, са сајта банака и банкама широм Републике Српске и тако заштите првенствено своје здравље, али и здравље свих других.

Напомињем да једнократну пуномоћ није потребно овјеравити код било ког надлежног органа, него само попунити, како ваше личне податке, тако и податке за лице од повјерења којем дајете пуномоћ и обавезно исту потписати. Лицу од повјерења којем сте дали пуномоћ дајете и своју личну карту и он ће несметано подићи вашу пензију у банци и исту вам предати. Дакле, нема никакве потребе да се за подизање пензије формирају дуги и бесконачни редови пред банкама при чему пензионери доводе у опасност потенцијално ширења вируса угрожавајући како своје, тако и здравље других.

Исто важи и за пензионере који пензију примају путем Пошта Српске на адресу пост рестант.

Вријеме које вам је дозвољено за кретање уторком и петком искористите за шетњу и евентуални одлазак до продавнице и апотеке придржавајући се мјера о држању социјалне дистанце, а ваша пензија ће са лицем од вашег повјерења на вријеме доћи до вас.