Фонд ПИО Републике Српске је успјешно извршио другу надзорну провјеру система управљања безбједношћу информација у складу са захтјевима стандарда ISO/IEC 27001:2013. Провјера је трајала четири дана и обављена је у периоду од 23. до 26. јуна 2020. године на локацији Централне службе Фонда, филијале Источно Сарајево и филијале Требиње. Извршена је провјера безбједности информација у свим пословним процесима, а провјеру су вршили сертификовани водећи провјеравачи сертификационе куће SGS Београд и том приликом није констатована ни једна неусаглашеност са захтјевима овог стандарда. Такође је истакнут евидентан напредак са аспекта управљања безбједношћу информација у свим сегментима пословања.
Успјешно проведеном надзорном провјером обезбјеђено је продужење важења раније стеченог сертификата са обавезом провођења годишњих надзорних провјера како би се потврдила опредјељеност Фонда на пољу управљања безбједношћу информација.
Подсјећамо, Фонд ПИО РС имплементирао је систем управљања безбједношћу информација током 2011. године, а успјешно сертификован за стандард ISO/IEC 27001:2005 у јуну 2012. године.